tisdag 8 oktober 2013

Tisdag









 veckans mest grymma och segaste dag är avklarad. Detta betyder att de resterande dagarna kommer gå i en rasande fart å plötsligt är det måndag och ny vecka igen. Fast innan det händer är det i morgon heldag i Umeå för att finslipa mina kunskaper i sekretess å på torsdag mötesförmiddag å på fredag trevligheter hela eftermiddagen lång och vem vet kanske fredagsförmiddagen blir en trevlig upplevelse den med.


 



Det kan ju vara på sin plats med lite goda råd och tips för att göra tisdagarna till en rätt så bra dag trots den inbyggda segheten. Kaffe det räddar de flesta dagar och arbetsuppgifter. Att skicka ett mejl med innehåll som bygger på "vetenskap" typ dagens horoskop till någon som förstår vikten av bra psykosocial arbetsmiljö livar upp en stund. Några möten som inte är allt för långa och där åtminstone ett möte innehåller gott fika får den mest inbitne tisdagsdepparen att tina upp. Att berika sina kollegors dag med prat och åter prat är ok tills de snällt ber en gå å göra nytta Ja sedan får man inte glömma avslutningen på arbetsdagen den ska var lugn och innehålla många skratt.
Min träning är inte bara lagd på is utan snarare väldigt väl begravd under allt höstlöv. Fast i söndags fick vi besök av en man som jag blev enormt imponerad och inspirerad av.Att med promenader,cykling och lite förändringar i kosten uppnå hans förändring visar bara vad beslutsamhet gör med oss människor. Beslutsamhet förändrar oss och ger oss erfarenheter vi aldrig hade kunnat drömma om i början av resan.
                           
    

Beslutsamhet är en egenskap som man måste besitta för att kunna vinna Nobelpriset. Att tänka som ingen annan är en annan god egenskap och nyfikenhet inte att förglömma.
                                                                               
 Årets Nobelpristagare i fysik är männen Peter Higgs och Francois Englert den partikel de fått  priset för heter  Higgspartikeln eller Higgsbosonen. I vardagstal har vi döpt den till Gudspartikeln extremt förenklat kan man säga att utan den partikel skulle inga andra partiklar ha någon massa. 
Att detta är någons vardag som ger dem lust att gå till arbetet och fortsätta jobba oavsett veckodag fascinerar mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar